RT Praktijk Sterrenkroos

Remedial Teaching & Onderwijsbegeleiding

Rosemarie Los- van Steijn (RT Praktijk Sterrenkroos)Ik ben Rosemarie Los- van Steijn en woon in Roelofarendsveen. Opgegroeid in Voorhout, een dochter van een bloemenkweker en zodoende eerst in de agrarische sector een opleiding gedaan om bloemist te worden.

Direct na het afronden van deze opleiding ben ik gestart aan de Pabo aan de Hogeschool Leiden. Na 2 jaar voor de klas te hebben gestaan (groep 3) wilde ik naast het lesgeven de opgedane kennis uitbreiden door de RT opleiding te volgen, namelijk de MasterSEN Remedial Teaching via de opleiding Windesheim. Sinds de zomer van 2013, heb ik mijn opleiding met positief resultaat afgerond.

Vanaf 1 januari 2014 ben ik gestart met het opzetten van mijn RT Praktijk om het werk waar ik het meeste plezier aan beleef te kunnen uitvoeren, het begeleiden van leerlingen die hulp nodig hebben op verschillende leergebieden in het basisonderwijs. De ‘kleine’ stapjes die leerlingen vooruit zetten door de juiste hulp en begeleiding van zijn omgeving, zijn soms grote sprongen waar leerlingen zelfvertrouwen van krijgen. Naast mijn RT werkzaamheden ben ik als leerkracht actief in groep 8 op een basisschool in Oude Wetering.